Dekanın Mesajı

Sevgili Öğrencilerimiz,

Eğitim hayatınızda önemli kararlardan birini vererek Sağlık Bilimleri Üniversitesi Trabzon Tıp Fakültesini tercih ederek, hekimlik hayatınızın ilk adımlarını attınız. Sağlık Bilimleri Üniversitesi camiasına hoş geldiniz dileklerimle başarınızı kutluyorum.

Trabzon Tıp Fakültesi Sağlık bilimleri Üniversitesi bünyesinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cevdet ERDÖL’ün üstün gayretleri ile 2020-21 eğitim-öğretim yılında 62 öğrenci ile Tıp fakülteleri arasında yerini almış ve aynı zamanda Trabzon’un ikinci Tıp Fakültesi olmuştur.

Öğrencilerimiz ilk üç yılı kapsayan Temel Bilimler eğitimini üniversitemiz adına Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayacaktır. Klinik Bilimler eğitimi ise SBÜ Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsü, Numune Hastanesi Kampüsü ve SBÜ Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yapılmakta olan Şehir Hastanesi’nde tamamlanacaktır.

Trabzon Tıp Fakültesi Dekanlık Birimi Numune Kampüsünde hizmet vermektedir.

Trabzon Tıp Fakültesi yeni kurulmakla beraber, 34 öğretim elemanı ve 78 araştırma görevlisi ile sağlık alanında hizmetine devam etmektedir. Tıp Fakültemiz Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde farklı anabilim dallarında eğitim vermektedir.

Trabzon Tıp Fakültesi, ülkemiz ve tüm insanlığa yararlı, iyi hekimlik değerlerine bağlı hekimlerin yetiştirmeyi temel amaç olarak görmektedir. Bu amac doğrultusunda fakültemiz en son teknoloji ve eğitim gereçleri ile eğitime hazır durumdadır.

Hekimlik hayatınızın sizlere, ailenize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ederek, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir akademik yıl geçirmenizi diliyorum.

Sevgilerimle