Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemalettin AYDIN Fakültemizi Ziyaret Etti!..

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemalettin AYDIN, Gülhane Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Ali GÜLÇELİK, Trabzon Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman TÜREDİ, Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Kemal UZUN ve Üniversitemizin Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa DOĞRU’dan oluşan heyet tarafından Fakültemize ziyaret gerçekleştirildi.

Gerçekleşen ziyaretin ardından Üniversitemizin yöneticilerinden oluşan heyet ile Dekanımız Prof. Dr. Faruk AKSOY ve idarecilerimiz tarafından Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan USTA ziyaret edildi. Ziyarette iş birliği kapsamında hizmet kalitesinin ve eğitim-öğretimin niteliğinin artırılması klinik eğitimin planlanması ve alınması gereken önlemler ile Trabzon Tıp Fakültesinin bölgenin öncü eğitim ve sağlık kurumu olması için yapılan/yapılması gereken iş birliklerinin artırılarak devam etmesinin önemi vurgulandı.

Ziyaretler kapsamında, Trabzon Kanuni Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi İle Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Merkezi kadrolarında bulanan öğretim üyeleriyle toplandı gerçekleştirildi. Toplantıda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemalettin AYDIN, YÖK izleme ve değerlendirme çalışmaları kapsamında yıllık olarak yayımlanan 2022 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nda 2020-2021 eğitim-öğretim yılında aktif olarak faaliyette bulunan 199 üniversitenin, “Eğitim ve Öğretim”, “Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın”, “Uluslararasılaşma, Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” kategorilerinde Üniversitemizin bulunduğu yer hakkında bilgilendirerek, 2015 yılında kurulan Sağlık Bilimleri Üniversitesi, “Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın” ve “Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” kategorilerinde ön plana çıktığını, Üniversitelerin ulusal hakemli dergilerde yayımlanan yayın sayısına göre belirlenen dağılımında 1.794 yayın ile Üniversitemiz birinci sırada yerini aldığını, bununla birlikte öğretim elemanı başına düşen ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış yayın sayısı sıralamasında da birinci sırada olduğunu, açık erişim imkânı bulunan bilimsel yayın sayısına göre yapılan sıralamada ise 3.298 yayın ile birinci sırada ki yerini koruduğunu, Üniversitelerin uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan yayın sayısına göre dağılımında toplam 3.127 yayın ile ilk sıraya yerleştiğini, Üniversitemizin devlet üniversiteleri arasında uluslararası hakemli dergilerde öğretim elemanı başına düşen yayımlanmış yayın sayısı sıralamasında 1. sırada olduğunu, Ar-Ge’ye harcanan yatırım bütçesi oranının en yüksek olduğu üniversitelerin açıklandığı sıralamada da 4. sırada yer aldığını,  üniversitelerin topluma etkisini belirten bir unsur olarak öğrenci başına harcanan kaynaklara ilişkin verilerde ise eğitim kalitesini ölçmek amacıyla “Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” kategorisi altında yer alan öğrenci başına cari gider ölçütüne göre Üniversitemizin, devlet üniversitelerinin dahil edildiği öğrenci başına yapılan cari harcama miktarı sıralamasında 80,84 (Bin TL) ile ilk sırada yer aldığını belirtti. Ayrıca başarıların elde edilmesinin değerli öğretim üyeleri sayesinde olduğunu ifade ederek, kazanılan başarılarla yetinilmeyip, öğretim üyelerimizin Üniversitemiz tarafından sunulan imkanlardan yararlanarak çıtayı daha yükseklere çıkarması gerektiğini vurguladı ve bu minvalde bilimsel yayın ve etkinliklerin destekleneceğini ifade etti.

Programın son aşamasında öğrencilerimizle buluşma gerçekleşti. Öğrencilerimize hitap eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemalettin AYDIN, “Doktor adayı arkadaşlarım, sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Buradan alacağınız bilgi ve tecrübe sizin hayat çizginizi ve geleceğiniz yeri belirleyecektir. Hekim olma yönünde ilk adımlarınızı attığınız bu günlerde taşıdığınız şevk ve heyecanı hiçbir zaman kaybetmeyin. Ülkemizin sizin gibi donanımlı gençlere olan ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Bu yüzden bilginizi artırmanızı, ufkunuzu geniş tutmanızı ve hayallerinizi gerçekleştirecek çalışmaları yürütmenizi arzu ediyoruz. Bu hayallerinizin gerçekleştirme çabalarınıza üniversiteniz her zaman destek verecektir, her zaman yanınızda olacağız. Siz isteyin biz olanaklar dahilinde ufkunuzun açılmasına hayallerinize ulaşmanıza yardımcı olalım” dedi. Rektör yardımcımızın hitaplarından sonra klinik derslerin yapılması, sosyal ve kültürel etkinlikler, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığının yürüttüğü faaliyetler, Öğrenci Kulüpleri ve kulüp üyelikleri ile ilgili bilgiler aktarıldı. Toplantı soru-cevap, istek ve temennilerle sona erdi.

Başta bizlere bu imkânı veren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Cevdet ERDÖL’e, ziyaretleriyle bizleri ziyadesiyle memnun eden Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Kemalettin AYDIN’a, Gülhane Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Ali GÜLÇELİK’e ve Genel Sekreter Yardımcımız Sayın Mustafa DOĞRU’ya teşekkür ederiz.