Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi; tüm vücut yüzeyinde, doğumsal ve edinsel sebeplerle oluşan doku ,organ işlev eksikliklerini onarmayı; şekil ve fonksiyon bozukluklarının düzeltilerek vücut imajının yeniden yapılandırılmasını amaçlayan cerrahi dalıdır.
Plastik, Yunanca "plasticos" tan gelen bir sözcüktür ve "şekillendirmek", "onarmak " anlamlarına gelir. Rekonstrüktif ise Latin kökenli bir sözcüktür ve "yeniden yapmak, yapılandırmak " anlamını taşır. Başka bir deyişle plastik ve rekonstruktif cerrahi, onarım ve yeniden yapma cerrahisidir. Estetik Cerrahi ise , vücut imajının daha güzel ve daha mükemmele ulaştırılmasını amaçlayan ,tıbbi problemlerden ziyade estetik kaygıların ön planda tutulduğu operasyon ve girişimlerle ilgilenen , plastik cerrahi içinde özelleşmiş bir alandır.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Trabzon Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı, 2020 yılında kurulmuş olup, akademik yapılanmasını geliştirme sürecindedir. Kliniğimizde halen 4  uzman ile sağlık hizmeti verilmektedir. Kaşüstü hastanesinde yatan hastalar tedavi görmektedir. Haftanın 5 günü genel anestezi ile operasyon yapılan kliniğimizde ve günübirlik ameliyathanesinde lokal anestezi altında operasyonlar yapılabilmektedir.

Kliniğimizde yapılan operasyonlara örnek olarak;

• Tüm estetik operasyonlar,
  • Yüz yaralanmaları,