SBÜ Trabzon Tıp Fakültesi KBB ve Baş Boyun Cerrahisi ABD olarak 2 kampüste (Numune ve Kaşüstü) poliklinik hizmeti verilmektedir. Odyoloji laboratuvarlarımız iki kampüstede bulunmaktadır. Ameliyatlarımız ve servis hizmetlerimiz sadece kaşüstü kampüsünde hizmet vermektedir. Kliniğimizde bir öğretim üyesi ve 3 uzman doktor hizmet vermektedir. KBB ve Baş Boyun Cerrahisine ait tüm ameliyatlar gerektirdiği teknolojik donanım (mikroskoplar, HD endovizyon sistemleri, lazer, Coblator ve radyofrekans) ve bilgi birikimi ile gerçekleştirilmektedir.

Kliniğimizde horlama ve uyku apnesi cerrahisi, kulak hastalıkları cerrahisi, endoskopik sinüs cerrahisi, burun estetiği, ses teli ve gırtlak cerrahisi, çocuklarda bademcik ve geniz eti cerrahisi ameliyatları yapılmaktadır. işitme ve denge laboratuvarında orta kulak basıncı ve Stapes refleksleri ölçümü, saf ses odyometri ve diğer odyolojik tetkikler, ABR, OAE yapılmaktadır.

MİSYON:

Kulak burun boğaz, baş boyun cerrahisi disiplininde çağdaş tanı ve tedavi yaklaşımlarını özümsemiş ve bu alandaki hastalıklardan yakınan hastalara uygun yaklaşımda hizmet sunmaktır.

VİZYON:

Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi alanında eğitim kliniği kurmak ve bu alanda uzman doktorlar yetiştirmek.

İLKELER:

Etik ilkeler ışığında hastalara hizmet vermek ve eğitim\araştırma faaliyetlerine katkıda bulunmak.

SBÜ Trabzon Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı 2021 yılında kurulmuş olup Anabilim dalı başkanı olarak Dr.Öğr.Üyesi Betül Değer Kulaksız atanmıştır. Görevine halen devam etmektedir.

• Kulak Hastalıkları (Otoloji)
• İşitme Ve Denge Hastalıkları
• Konvansiyonel İşitme Ölçümleri
• Kulak Çınlaması ve Sesten Rahatsız Olan Hastaların (Hiperakuzi) Araştırma ve Rehabilitasyonu