Ana bilim dalımızda 3 doçent, 2 doktor öğretim üyesi olmak üzere toplamda 5 akademik kadroda uzman doktor mevcut olup, beraberinde klinikte toplamda aktif çalışan 9 uzman doktor ve 3 araştırma görevlisi ile hizmet vermekteyiz. Hastanemizde erişki kalp cerrahisinin tüm işlemleri ve tüm vasküler / endovasküler uygulamalar yapılmaktadır.

Misyon /Vizyon: Branşımız ile ilgili tüm modern tıbbi uygulamalara hastalarımızın kaliteli ve rahat bir şekilde ulaşabilmesini sağlamak misyonumuzdur. En eğerli varlığımız olan sağlığımız için gerekli tüm özverili çalışmaları hem bilimsel hem de pratik olarak siz değerli hastalarımıza sunmaya çalışmak bizler için bir onur ve gurur kaynağıdır. Siz hastalarımıza sağlayabildiğimiz daha kaliteli ve sağlıklı bir hayat vazgeçilmez prensibimizdir.

Hastanemiz 2009 yılında eğitim ve araştırma dal hastanesi olarak hizmete başladı. Kurulduğunda bir tane doçent akademik kadrosu olan kalp damar cerrahisi kliniğimizden bu güne kadar 8 asistan doktor uzmanlık almıştır. 2016 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesine katıldıktan sonra oluşturulan ve güçlendirilen akademik kadroları ile hizmet vermeye devam etmektedir. 30 Haziran 2020 tarih ve 31171 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 29/06/2020 tarih ve 2704 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararının birinci maddesine göre Trabzon Tıp Fakültesi olarak kurulan Fakültemize bağlı olarak, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununla değişiklik yapan 2880 sayılı Kanunun 7/d-2 maddesi uyarınca 14/04/2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile kurulmuştur.

Hastanemizde erişkin kalp cerrahisinin tüm uygulamaları, minimal invaziv kalp cerrahisi uygulamaları, endovasküler damar cerrahisi uygulamaları, tüm açık cerrahi damar uygulamaları ve ileri teknoloji görüntüleme yöntemleri ile hizmet verilmektedir. Akademik kadrosu ile bilimsel yayın vb faaliyetlerde bulunulmaktadır.

kalpdamarcerrahisitrb@sbu.edu.tr